miercuri, 26 ianuarie 2011

Sistemul de termoizolatie

Izolarea termică a clădirilor este un factor important pentru realizarea confortului termic pentru locuitori. Izolarea reduce pierderile (sau câştigul) de căldură nedorit şi poate reduce cerinţele de energie de încălzire (sau răcire). Pentru a veni în ajutorul dumneavoastră încerc să explic problemele pe care le puteţi întâmpina şi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă construiţi casa.

Este obligatorie?
Întrebarea frecvent adresată specialiştilor este dacă termoizolarea este absolut obligatorie. Răspunsul este „Da”, deoarece pe lângă economia substanţială de căldură, aceasta asigură o temperatură constantă în locuinţă (mai calda iarna şi mai rece vara) şi împiedică formarea condensului şi a mucegaiului.

Cum functionează termoizolatia?
Masa de aer cald are caracter tranziţional de la cald la rece, adică din spaţiile calde  acestea se muta în cele reci, transferul făcându-se prin uşi şi ferestre(10-20%), acoperiş (20-30%), ventilaţie (5-15%), pereţi(30-40%).Pe perioada verii căldura tranzitează din spre exterior spre interior, iar în timpul iernii din spre interiorul locuinţei spre exteriorul ei.

Cum nu se face termoizolatia?
Nu este recomandata montarea placilor de polistiren pe mamaligi pentru a lasa un spatiu de aer izolator. In acest spatiu va fi un mediu foarte prielnic pentru mucegai. Avantajul termic al aerului dintre pere si polistiren nu compenseaza dezavantajul mucegaiului.


Termoizolaţia nu este altceva decat o barieră pusa în calea tranziţiei meselor de aer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu