Eficienta energetica

O noua metoda de economisire a energiei electrice


Astazi in tip ce cautam pe net metode de economisire a energiei am gasit un dispozitiv cu voltaj mic pentru reducerea energiei consumate! Se numeste VPhase si se doreste a fi un mod nou, inteligent, de reducere a costurilor la energie, instantaneu, fara a va schimba furnizorul sau modul de viata.


Prin reducerea voltajului care va intra în casa, dispozitivul pretinde a asigura un consum mai redus de energie electrica si deci si un cost diminuat. De asemenea, va reduce si emisiile de carbon.
Este simplu de instalat, de catre o persoana calificata si necesita întretinere. Este vorba de potrivire si economisire. Cel mai bun aspect al acestui produs este faptul ca proprietarii de locuinte nu trebuie sa-si schimbe stilul de viata pentru a vedea efecte imediate.


VPhase este un dispozitiv care a devenit abia recent disponibil proprietarilor de locuinte si este cel mai nou si mai inteligent mod de a reduce costurile la enrgia electrica fara a va schimba furnizorul sau stilul de viata.


Pentru cei interesati acest dispozitiv poate fi cumparat de la adresa: http://www.vphase.com/.


Reducerea costurilor cu an a fost, se pare, demonstrata, cu ajutorul acestui produs si prin intermediul testelor, care au relevat o reducere a energiei folosite cu 17% la frigidere si congelatoare, 15% în cazul becurilor traditionale si chiar de 10% în cazul becurilor economice.
Voltajul care intra în locuinte este în mod normal de aproximativ 245V în UK, dar multe dintre aparaturi ar putea functiona mai eficient si folosind mai putina energie electrica la un voltaj mult mai scazut.


Sursa: http://www.ecomagazin.ro




Ventilatie cu recuperare de caldura


Studiind sistemul constructiv al caselor pasive, "m-am lovit" de problema aerisirii. Investesti in termoizolatie si pierzi prin aerisire.

Cu instalaţia M-WRG, de ventilaţie controlată a încăperilor cu recuperare de căldură, se rezolva aceasta problema. Căldura din aerul viciat filtrat va fi recâştigată printrun schimbator de căldură şi transmisă aerului rece. Acest proces duce la reducerea cheltuielilor cu încălzirea şi asigură permanent un schimb de aer, un confort sporit.

Va prezint mai jos sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura

Casa eficientă atinge prin folosirea ventilaţiei cu recuperare de căldură Meltem o reducere a pierderilor de căldură prin aerisire, respectându-se astfel cu cheltuieli minime normele eficienţei energetice.

Reducerea emisiilor de CO2: per instalaţie (la 20 m2) pe an: cca. 92 kg = 0,09 t, la o casă unifamilială (130 m2)cca. 450 kg=0,45 t.

Păstrarea integrităţii şi calităţii construcţiei se realizează din două puncte de vedere: după terminarea construcţiei care mai conţine mii de litri de apă, timpul de “uscare” a construcţiei prin schimb permanent de aer timp de 2-3 ani, se reduce la câteva luni. Pe timpul folosirii locuinţei se evacuează permanent umiditatea zilnică (de la gătit, spălat, respiraţia locuitorilor) astfel se evită formarea mucegaiului, şi condensului care atacă zidăria. Problemele construcţiei, apărute astfel, dau bătaie de cap proprietarului şi înseamnă o cheltuială suplimentară.

Confort şi sănătate într-o nouă dimensiune: Aerul curat şi preîncălzit se introduce în casă, fără a fi nevoie să se facă curent, în timp ce aerul viciat (CO2, praf şi vapori toxici) este eliminat în afara clădirii. Stările de oboseală, astmul, pot fi evitate, alergicii pot respira liniştiţi. Dotarea standard a aparatului conține un filtru de polen (G4) şi opţional un filtru pentru alergici sau cu cărbune activ care protejează încăperile.

Siguranţa: Aerisire fără să fie deschis geamul. În timpul zilei sau în timpul nopţii, chiar şi atunci când locatarii sunt în concediu, aerisirea are loc automat, asigurându-se schimbul optim de aer. Astfel, hoţii nu pot pătrunde în locuinţă, ca şi în cazul unui geam lăsat deschis.

Evitarea zgomotelor din afara casei: Zgomote cauzate de maşini, tren, etc. ne pot influenţa negativ viaţa. În zonele zgomotoase, geamurile sunt mai puţin sau deloc deschise. În consecinţă, sănatatea locuitorilor şi calitatea clădirii au de suferit. Sistemul de ventilaţie cu recuperare de căldură M-WRG, nu necesită decât o suprafaţă foarte mică, ieşiri ale celor două ţevi DN 100mm pentru aerul evacuat şi aerul introdus, în comparaţie cu dimensiunile unei ferestre. Sistemul Meltem, poate fi instalat şi la obiective cu cerinţe mari de izolare fonică, asigurând în acelaşi timp schimbul de aer optim

Sistem decentralizat (instalaţii de perete): Traseele de tubulatură de la sistemele centralizate nu sunt necesare. Nu mai este necesară o proiectare deosebită, nu mai este necesară o reţea suplimentară de tubulatură în clădire şi nu mai este nevoie să se ţină cont de curăţirea sistematică a tubulaturii pentru evitarea efectelor negative asupra sănătăţii, datorită microbilor care pot apărea pe aceste trasee, implicit şi cheltuielile legate de această activitate fiind eliminate.

Consum minim de energie electrică: cele doua ventilatoare din instalaţie au în total un consum de energie electrică de 5,2 W la 30m3/h aer ventilat, respectiv 0,17 W/m3/h. “Efortul” instalaţiei de a transporta prin zidărie aerul este evident mai mic decât cel al unei instalaţii centralizate, care trebuie să transporte pe metri întregi de tubulatură aerul.

Legarea la alte echipamente din clădire: Reglajul, controlul şi citirea informaţiilor de pe sistemul de ventilaţie controlată cu recuperare de căldură pot fi făcute dintr-o centrală. Meltem ofera soluţii individuale cu ajutorul sistemului M-WRG-SZ.

Acest sistem poate fi cumparat de la www.ostwest.ro