luni, 5 iulie 2010

De ce vreau sa construiesc in regie proprie?

Pe internet am citit multe articole negative la adresa constructiilor in regie proprie, dar am constatat ca in piata constructiilor un procent foarte mare de beneficiari aleg acest tip de constructie, asa ca mi-am alocat timp de studiu acestui subiect. Un motiv in plus fiind faptul ca doresc sa imi construiesc si eu o casa. Acum caut modele de case, tipuri de amenajari interioare si exterioare, cam tot ce tine de constructia unei case. Informatiile gasite le voi impartasi cu dvs pe parcurs.

Initial mi-am propus sa construiesc cu o firma de constructii pentru a evita “bataia de cap” cu muncitorii, dar analizand tendintele de selectare a constructorului, sunt dispus sa imi construiesc si eu casa in regie proprie.

Am intrebat pe la prieteni care si-au construit casa in acest mod si in principiu majoritatea au fost multumiti de calitatea manoperei si de pretul platit, astfel fiind dispusi sa imi recomande cu caldura muncitorii cu care au colaborat.

Intre timp am aflat ca se poate construi legal in regie proprie. Trebuie sa mai dau inca o fuga la ITM si sa imi notez toti pasii care trebuie facuti. In linii mari, terbuie sa faci contracte de munca pe perioada delimitata la muncitorii cu care ai incheiat contract si sa le platesti tu darile la stat ca si cum ai fi un angajator. In felul acesta scazi costurile cu manopera.

In primavara, daca o sa pot sa fac un credit de vreo 50 000 euro, o sa incep sa imi construiesc si eu casa mult visata, intre timp va pot ajuta cu toate informatiile gasite si cu doua echipe de muncitori recomandate de prieteni care lucreaza bine la un pret decent si se deplaseaza oriunde in tara pentru constructii la rosu sau la cheie. Am discutat cu ambele echipe preul pe manopera pentru modelul propus de mine si a fost ok. Nu caut cel mai mic pret din piata la manopera pentru ca o sa se regaseasca in calitatea ei. Atata timp cat muncitorul este multumit de ce primeste o sa te respecte si o sa munceasca bine pentru a fi recomandat mai departe.

2 comentarii:

  1. Care este legislatia actuala cu privire la muncitorii care lucreaza la constructiile in regie proprie: plata,contract de munca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Puteti incheia contracte cu muncitorii pe perioada determinata chiar daca sunteti persoana fizica si le platiti dvs darile la stat.

    Mergelti la ITM in localitatea dvs si verificati cele afirmate mai sus.

    RăspundețiȘtergere