miercuri, 26 ianuarie 2011

Spuma Poliuretanică Rigidă (SPR)

Spuma rigidă de poliuretan este un material din ce în ce mai ales, care face concurenţă pe piaţa materialelor  termoizolante. Despre aceasta specialiştii spun că este o izolaţie uşoară dar durabilă. Previne pierderile de căldură, reduce transmisia de vibraţii, sigilează perfect orice spaţii sau pori şi este 100 % ecologic.

Aplicarea se face prin pulverizare datorită unui utilaj complex, acesta fin uşor de aplicat atât în exteriorul casei cât şi in interior. Pentru exterior este recomandat ca după spreyere cu spumă poliuretnică să se aplice un strat protector impotriva razelor ultraviolete.

Acesta ca şi în cazul celulozei este aplicată direct de către firma de specialitate, acestea promit izolare termică şi impermeabilă. Se întăreşte în jur de 4-5 minute, deci este o formă de izolare foarte rapidă, fiind stabil faţă de carburanţi, uleiuri naturale sau acizi, nu reacţionează chimic. Acest tip de izolare se poate utilize pentru cladiri noi cât şi pentru cele vechi (nu încarcă, materialul fin foarte uşor), pentru pereţi cât şi pentru terase, mansarde sau subsoluri, demisoluri (formează un înveliş fără imbibări sau condens). Veţi găsi mulţi producători  de acest tip de izolare care promit un raport calitate- preţ foarte bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu