miercuri, 26 ianuarie 2011

Termoizolarea pardoselelor

Indiferent dacă locuiţi la casa sau la bloc, pardosele joaca şi ele un rol important pentru a menţine un comfort termic al căminului. Termoizolarea pardoselelor nu înseamna altceva decat aplicarea unui strat de material, cu nivel de transfer termic mic, pe şape.

Aşadar se aplică un strat sau doua (dacă înalţimea camerei permite) de polistiren extrudat de 3-5 cm. Se foloseşte acest tip de polistiren tocmai pentru rezistenţa lui atât mecanică, elastică cât şi la umezeală. Acest strat se lipeşte de materialul suport (cu adeziv special) numai dacă pardoseala este una minerală, în cazul în care polistirenul este pus deasupra hidroizolaţiei nu se lipeşte, ci se aplică simplu.

Peste suprafaţa izolată cu polistiren se aplică o şapă de nivelare de minim 45 mm (grosimea este in funcţie de nivelul la care vrem sa ajungem cu pardoseala). Puteţi folosi şi şape autonivelante, acestea sunt mai uşor de executat, dar trebuie să ţineţi seama că pentru aplicarea acestui tip de şapă este necesar armarea cu plasă din fibră de sticlă şi şpăcluirea stratului izolaşiei.

Mai trebuie sa ştiţi că dacă optaţi pentru două straturi de polistiren pentru pardoseală, acestea “se ţes”, adică îmbinarea a doua plăci de la nivelul inferior trebuie să se facă exact la jumatatea plăcilor de pe nivelul superior şi invers.

Un comentariu:

  1. Buna ziua!
    Doresc sa termoizolez sapa de la parterul unei case.
    Sub sapa inainte de turnare a fost pus un strat de pietris de 10-15 cm si o folie de plastic (transparenta).
    Solutia la care m-am gandit este urmatoarea:
    1.hidroizolatie cu membrana bituminoasa
    2.rigle de lemn de 5cm la 60 cm distanta
    3.vata minerala bazaltica fara folie de Al de 5 cm grosime intre rigle
    4.podea de lemn (2cm) sau OSB (1,5 cm)+parchet laminat
    Credeti ca este bine?

    RăspundețiȘtergere