miercuri, 26 ianuarie 2011

Vata minerală

Ca alternativă la termoizolarea cu polistiren vă prezentăm vata minerală. Aceasta pe lângă izolarea termică ofera si o foarte bună izolare acustică, şi lucrul cel mai important este că pe lângă toate acestea are şi o clasificare A1 de comportament la incendii conform Clasificării Europene.  Adică, vata minerală se încadrează în clasa celor mai sigure materiale care nu reacţionează la foc, deci nu ia foc şi nu întreţine focul. Totodată aceasta este hidrofugă, nu absoarbe apa şi nici nu reacţionează cu ea.

Pentru a vă uşura munca vă prezentăm în cate feluri puteţi gasi vata minerala si la ce foloseşte ea:

1. Saltelele de vată minerală: acestea se obțin prin impreunarea fâşiilor de vată de sticlă cu un material suport (împletituri de sârmă, carton sau ţesătură din fire de sticlă). Denumirile comerciale sunt în funcţie de materialul suport: SPS (plasă de sîrmă), SCI (carton impregnat), STS (ţesătură din fire de sticlă). Aceste saltele le puteţi găsi cu o singură faţă cu vată minerală sau cu două. Aceastea se folosesc în special la izolaţiile cu regim sever de temperatură (între -50 şi 500 grade Celsius)

2. Rulouri de vată minerală: se realizează prin lipirea vatei minerale pe un suport de hârtie de ambalaj rezistent, după care se rulează. Şi aceasta suportă un regim sever de temperatură, are durabilitate în execuţie precum şi montaj simplu. Nu este nociv pentru mediul exterior, şi nu degajă vapori toxici. Rulourile se folosesc la izolarea termică şi fonică a pereţilor exteriori cât şi  despărţitori din gipscarton, a mansardelor, a pardoselilor de lemn care nu sînt supuse la incărcări statice, planşee intermediare între grinzi, închideri de hale metalice, izolarea termică a conductelor şi instalaţiilor industriale. Grosimile sunt standard: 30, 40, 50, 60, 80, 100 si 120 mm.

3. Plăci de vată minerală: se realizează din vată minerală peste care se aplică o membrană pe bază de răşini fenolformaldehidice. Aceste plăci sunt rigide fapt care permite o manevrare uşoară. Asigură o izolare termică dar şi fonică bună de aceea domeniul cel mai variat de utilizare este: pardosele placate cu dale flotante, plafoane, pereţi sau camere acustice.

Avantajele sunt multiple dacă vă gândiţi să vă izolaţi casa cu vată minerală. Trebuie să ţineţi cont şi de buget, vata minerală nu este un material de construcţie foarte ieftin. Binenţeles că efortul financiar işi are meritele lui dacă vă gândiţi la confortul dumneavoastră.

Ca să vă faceţi o părere vă putem arăta câteva preţuri:  o rolă de 18 mp de vată minerală se vindea cu 60 lei bucata, plăcile de vată minerală  ajung in jur la 80 lei 10 mp;  preţurile au ca referinţă anul 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu